DOLAR 32,5921 0.34%
EURO 34,7510 0.03%
ALTIN 2.502,870,76
BITCOIN 20195880,11%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan duyurdu: Üçüncü sondaj gemisi yolda

ABONE OL
Şubat 24, 2020 10:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 3. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Dönmez üçüncü sondaj gemisinin birkaç hafta içinde Türkiye’de olacağını ve görev yerinin Karadeniz olacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamaları;

TürkAkım ve Kuzey Akım arz güvenliğine yönelik projeler. Tanap ile Türkiye’ye 16 milyar metreküp doğalgaz gelecek. Elektrik ve doğalgaz hizmetlerinde müşteri memnuniyeti yaparak ölçümler yapıyoruz

Akdeniz’deki arama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Denizde petrol arama ve araştırma faaliyetlerimize hız verdik. Üçüncü sondaj gemimiz birkaç hafta içinde Türkiye’de olacak. Üçüncü gemimiz Karadeniz’de çalışacak. Geminin ismini Cumhurbaşkanımız koyacak.

BOR REZERVLERİNİN YÜZDE 72’Sİ TÜRKİYE’DE

Türkiye dünya bor rezervleri açısından zengin bir ülke. Bilinen rezervlerin yüzde 72’si burada. Geçmişte ham madde olarak satarken, şimdi rafine ürün olarak satabilir haldeyiz. Balıkesir’deki bor karbür tesis 2 yıl içinde devreye girecek. İleriyle dönük arge çalışmalarımızı da devam ettireceğiz.

Bor üretirken içindeki lidyumu sanayide kullanmayı planlıyoruz. Yılın son çeyreğinde bor üretirken ortaya çıkan atıklardaki lityumun geri kazanılmasını sağlayacak bir pilot üretim tesisi kurabiliriz

 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.