DOLAR 32,3715 0.15%
EURO 34,9875 -0.29%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN 22758111,07%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydıncık yangını, 50 saat sonra kontrol altına alındı

Aydıncık yangını, 50 saat sonra kontrol altına alındı

ABONE OL
Temmuz 19, 2021 10:45
Aydıncık yangını, 50 saat sonra kontrol altına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında olan Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde 15 Temmuz günü sabah saatlerinde çıkan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Yangında zarar gören 650 hektarlık ormanlık alanının yeniden ağaçlandırılacağı belirtildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ YÖNETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bizzat yönettiği yangın, yaklaşık 50 saatlik çalışmaların sonunda kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli’nin yanı sıra Vali Ali İhsan Su, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, ile birlikte ilgili birimlerin yetkilileri de bölgede bulundu.

Konu ile yapılan açıklamada sıcaklığın yüksek, nemin düşük, rüzgârın da şiddetli olmasının yangının seyrini olumsuz etkilediği, orman yangınlarının söndürülmesinde devletin hiçbir masraftan kaçınmayarak gereğinin yapıldığı ifade edildi. Ayrıca her yangın sonrası olduğu gibi yanan alanların ilk dikim zamanında yeniden ağaçlandırıldığı belirtildi.

CANSİPERANE MÜCADELE EDİLDİ

Yangın süresince bölgeden ayrılmadığı ifade edilen Bakan Pakdemirli, Kızılçam ormanında çıkan yangına 3 uçak, 21 helikopter, 165 arozöz, 20 su tankeri, 20 iş makinesi, 850 personel ve yangın gönüllüleri ile müdahale edildiğini söyledi. Aşırı rüzgâr nedeniyle büyüyerek yayılan yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba harcandığı, ekiplerin cansiperane görevlerini yerine getirdiğinin altı çizilerek soğutma çalışmalarının ise sürdüğü vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.