DOLAR 32,4972 -0.14%
EURO 34,9464 0.3%
ALTIN 2.428,070,21
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa’nın yeni değeri Ansu Fati

ABONE OL
Kasım 10, 2020 07:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgınına rağmen ligler tüm hızıyla devam ederken, bazı futbolcular değerini yükseltmeye başlarken, bazı oyuncuların değeri giderek eriyor. KPMG Football Benchmark ekibi de son dönemde değeri artan ve azalan beş oyuncuyu araştırdı. Son dönemde değerini en çok artıran isim Barcelona’nın genç yıldızı Ansu Fati oldu. Barcelona formasıyla sezona fırtına gibi başlayan 17 yaşındaki oyuncunun değeri 26 milyon euro yükselerek 67 milyon euroya çıktı. Fati’nin ardından ikinci sırayı Mason Greenwood aldı. M.United’ın genç forvetinin bonservisi 22 milyon euroluk artışla 67 milyon euro oldu. Üçüncü sırayı ise değerlerindeki 18 milyon euroluk artışla J.Rodriguez (Everton), A.Hakimi (Inter), S.Gnarby (B.Münih) paylaştı.

Samatta’nın değeri 15 milyon düştü

En büyük değer kaybı yaşayan beş isimden ilki Neymar oldu. Brezilya oyuncunun değeri 18 milyon euro düşerek 130 milyon euroya geriledi. İkinci sırada tanıdık bir isim yer alıyor. Sezon başında Aston Villa’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Mbwana Samatta’nın değeri 15 milyon euro gerileyerek, 19 milyon euroya düştü. Üçüncü sırada ise sakatlıklarla boğuşan Roma’nın genç yıldızı Nicolo Zaniolo var. İtalyan oyuncunun bonservisi 12 milyon euroluk değer kaybıyla 46 milyon euroya düştü.

Fati de Sancho’nun yolundan gidiyor

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ”Genç oyuncular her zaman piyasa değerini koşullar ne olursa olsun yükseltiyor. Çünkü gelecek büyük performans sergileyebileceklerini gösterebiliyorlar. Tıpkı Jadon Sancho gibi Ansu Fati de gelecek en değerli oyuncular arasında yer alacaktır. Mason Greenwood’u da bu isimlere dahil edebiliriz. James Rodriguez ise Everton da yükselen formuyla değerini arttırmışa benziyor” dedi.

İşte en çok değer kazanan beş oyuncu:

OYUNCU KULÜBÜ ARTIŞ (€) DEĞER (€)
Ansu Fati Barcelona 26 milyon 67 milyon
Mason Greenwood M.United 22 milyon 67 milyon
James Rodriguez Everton 18 milyon 28 milyon
Achraf Hakimi Inter 18 milyon 70 milyon
Serge Gnarby Bayern Münih 18 milyon 89 milyon

İşte en çok değer kaybeden beş oyuncu:

OYUNCU KULÜBÜ KAYIP (€) DEĞER (€)
Neymar PSG 18 milyon 130 milyon
Mbwana Samatta Fenerbahçe 15 milyon 19 milyon
Nicolo Zaniolo AS Roma 12 milyon 46 milyon
Eden Hazard Real Madrid 11 milyon 78 milyon
Antonie Griezmann Barcelona 11 milyon 86 milyon

KPMG hakkında

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan ve sektöründeki en büyük dört uluslararası şirketten biri olan KPMG, geçmişi 1867 yılına dayanan, üye firmalar ağı sistemiyle 147 ülkede 220 binin üzerinde çalışanıyla finansal hizmetler, tüketici ürünleri, otomotiv, endüstriyel sektörlerden, gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti veriyor. KPMG Türkiye ise İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara,İzmir ve Bursa ofisleriyle, 1982 yılından beri 1700 çalışanıyla her sektörden 4000’in üzerinde firmaya sektörler özelinde hizmet verirken, rekabette ihtiyaç duydukları endüstriyel trendler hakkında değer yaratan çözümler sunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.