DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,470,89
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Arkeolog Merve Kaçmış intiharında yeni gelişme! Bakanlık devreye girdi!

Arkeolog Merve Kaçmış intiharında yeni gelişme! Bakanlık devreye girdi!

ABONE OL
Ocak 16, 2020 21:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Kaçmış’ın 13 Ocak’ta Diyarbakır’da hayatına son vermesine ilişkin soruşturma talimatı verdiği belirtildi.

Bunun üzerine, olayla ilgili bazı personelin görevden uzaklaştırıldığı vurgulanan açıklamada, “Konu, Bakanlığımız birimleri tarafından tüm detaylarıyla takip edilmektedir. Merhum Merve Kaçmış’a bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Zeugma Mozaik Müzesi’nde arkeolog olan Merve Kaçmış, hafta sonu Diyarbakır’da oturan ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış’ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde oturduğu evine geldi. Merve Kaçmış, Pazartesi günü ağabeyinin oturduğu apartmanın 8’inci katından atlayarak yaşamına son vermişti.

Merve Kaçmış’ın intiharıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürerken, genç arkeoloğun ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış, müzede kayıp tarihi eserleri zimmetine almadığı için kardeşine baskı uygulandığını ileri sürmüştü. Ömer Ozan Kaçmış, “Bu baskı ve mobbing uygulaması kardeşimi duygusal yönden çöküntüye soktu ve intihara kadar sürükledi” diye konuşmuştu.

KAYIP TARİHİ ESER İDDİASI

Kaçmış, kardeşini intihara sürükleyen nedenlerin araştırılması gerektiği talebinde bulunarak, şunları söylemişti:

“Kardeşim yaklaşık 2,5 yıldır Zeugma Mozaik Müzesi’nde çalışmaktaydı. Son 6- 7 aydır müzede bir zimmet devri olayı oldu. Zimmet devralması istendi müdürlük tarafından. Daha önce ayrılan bir personelin zimmetini kendi adına alması istendi. Yaklaşık 8-9 bin civarında bir tarihi eserin. Süreç başladı, bu süreçten sonra sayımlar yapıldı. Tarihi eserlerin kayıt altına alındı, envanterlerin hepsi sayıldı. Sayım sonrasında kardeşim bu eserlerin eksik olduğunu bildirdi. Yaklaşık 100- 150 eserin eksik olduğunu, bu şekilde zimmetine alamayacağını bildirmiş. İlgili müdürüne de bildirmiş, komisyon başkanına da bildirmiş. Kaç taneyse o kadar alması gerektiğini bildirmiş. Fakat müdürlük tarafından ağır bir baskı uygulanmış.”

‘MÜDÜRÜ TARAFINDAN BASKI UYGULANMIŞ’

Kardeşi Merve’nin yaşadığı baskıyı kendisine daha önce anlattığını belirten Ömer Ozan Kaçmış, “Kardeşim bu usulsüz durumu yapmayacağını söylemiş. Bu süreç yaklaşık bir ay sürdü. Müdürü tarafından baskı uygulanmış. Daha sonra kardeşim bir duygusal çöküntüye uğradı müdürün uyguladığı mobbingden dolayı. Bu baskıdan bize de bahsediyordu ara ara. Duygusal bir çöküntüye girdi ve intihar etti. Kardeşimin intiharına neden olan bu kayıp veya kayıt altında olmayan tarihi eserlerin nerede olduğunu araştırılmasını yetkili mercilerden talep ediyoruz” diye konuşmuştu. (AA-DHA)

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.