DOLAR 32,3358 0.16%
EURO 35,1885 -0.01%
ALTIN 2.241,12-0,09
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ARIN AYKUT

ABONE OL
Ekim 14, 2020 09:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1992 yılında Ankara’da doğdu. İlk müzik eğitimini, opera sanatçısı olan babası Tamer Aykut’tan aldı. 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’ne birincilik ile girdikten sonra, lisans eğitimini 2015 yılında “Şeref Öğrencisi” olarak bitirdi. Lisans piyano eğitiminin bir kısmını Çek Cumhuriyeti’nde bulunan Prag Müzik Akademisi’nde aldı.

2012 yılında Almanya’da düzenlenen “Art Without Limits” organizasyonunda piyanist olarak görev aldı ve dünyaca ünlü Würzburg sarayında konser verdi. 2013’de, Amerika’da düzenlenen “The World Pianist Invitational” isimli piyano yarışmasında 2500 kişi arasından finale kalarak, ülkedeki önemli sahnelerden biri olan “The John F. Kennedy Center, Performing Arts”da yarışma hakkı kazananan Aykut, 2015 yılında, Sevda Cenap And Müzik Vakfı Ulusal Piyano Yarışmasında Jüri üyeliğinde bulundu. Aynı yıllar, müzik besteleme ve prodüksiyonu çalışmalarına başlayan Aykut, “Now” kısa filmi müzikleri ile Sinema Dans Ankara Film Festivali’nde “Seyirci Ödülü” kazandı. Başta Hacettepe Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi olmak üzere, ülkenin çeşitli üniversitelerindeki tiyatro ana sanat dalı oyunlarına, ayrıca özel şirketler veya devlet kurumlarına bağlı bir çok kısa-orta ve uzun metraj film, müzikal, animasyon, çizgi film, reklam ve belgesellere müzik üretti.

2017 yılında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Orkestra Şefliği Tezli Yüksek Lisans programına girmeye hak kazandı ve hemen ardından Varşova Chopin Müzik Üniversitesi (Polonya) Orkestra Şefliği Master bölümünde eğitimine devam etti ve 2020 yılının başında “Gustav Holst’un op.32 “GEZEGENLER” İsimli Orkestra Süitinin Müzikal Form Açısından İncelenmesi” başlıklı tezi ile başarıyla mezun oldu.

 

Aykut, 2017-2018 sanat sezonu boyunca Polonya Radyo Filarmoni Orkestrası’nı yönetmiş ve çeşitli konserler gerçekleştirmiştir. 2019 yılının başında, katıldığı ustalık sınıfı aracılığı ile yönetimindeki T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda başarılı bir konser veren Aykut, aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu siparişi olan “12 Öfkeli” isimli tiyatro oyununa yazdığı müzikler ile, Sanat Kurumu tarafından 2017-2019 sezonu “En İyi Besteci” ödülünün sahibi olmuştur. Ayrı dönemlerde AY YAPIM imzalı bir televizyon dizisi için yazdığı müzik ile dört hafta boyunca Türkiye’de en çok aranan şarkı ünvanının sahibi oldu ve müzik toplam 77 ülkede milyonlarca dinlenme sayısına ulaşmıştır.

 

Arın Aykut şimdilerde ise orkestra şefliği ve piyanistlik kariyerinin yanı sıra, 2019 yılının son ayında Ankara’da kurmuş olduğu ALT SAHNE isimli Gösteri & Performans Sanatları Merkezi ve Kayıt Stüdyosu ile eğitimcilik ve bestecilik alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

SOSYAL MEDYA VE İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Web Sitesi: https://www.arinaykut.com/

Instagram: https://www.instagram.com/arinaykut/

Facebook: https://www.facebook.com/arinaykutresmi/

Mail: [email protected]

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.