DOLAR 32,5630 0.06%
EURO 35,0201 0.49%
ALTIN 2.426,300,14
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Sağlık
  • Araştırma: Moderna’nın koronavirüs aşısı, BioNTech’ten daha çok yan etkiye yol açıyor

Araştırma: Moderna’nın koronavirüs aşısı, BioNTech’ten daha çok yan etkiye yol açıyor

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin araştırmasına göre, Moderna’nın koronavirüs aşısının yan etkileri, BioNTech’in geliştirdiği aşıdan daha fazla. Araştrımaya göre, ikinci dozun ardından Moderna aşısı olanların yüzde 82’sinde, BioNTech aşısı olanların ise yüzde 68,6’sında yan etki görüldü.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan bir araştırma, Moderna’nın Covid-19 aşısının yan etkilerinin, Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşıdan daha fazla olduğunu ortaya koydu.

CDC tarafından yapılan ve JAMA adlı online dergide yayımlanan araştırmada, 14 Aralık 2020- 28 Şubat 2021 arasında Covid-19 aşısı olan kişilerde görülen yan etkiler incelendi.

İlk dozdan sonra Moderna aşısını olanların yüzde 74’ü yan etki görüldüğünü raporlarken, Pfizer/BioNTech aşısını olanların yüzde 65,4’ü yan etki görüldüğünü söyledi.

İkinci dozun ardından ise Moderna aşısı olanların yüzde 82’si, Pfizer/BioNTech aşısı olanların ise yüzde 68,6’sı yan etki görüldüğü bildirdi.

Öte yandan aşı olan kişilerin bildirdiği yan etkilerin çoğunluğunun kolda ağrı gibi hafif yan etkiler olduğunun da altı çizildi.

Ayrıca aşıların ikinci dozunun ardından ateş ve üşüme gibi yan etkilerin de daha sık görüldüğü kaydedildi.

(AA)

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.