DOLAR 32,5975 0.36%
EURO 34,7683 0.03%
ALTIN 2.498,140,57
BITCOIN 20363021,72%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Sağlık
  • Araştırma: Koronavirüsün İngiliz varyantı kaç kat daha bulaşıcı?

Araştırma: Koronavirüsün İngiliz varyantı kaç kat daha bulaşıcı?

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya’da yapılan bir araştırmada, Covid-19’un İngiliz varyantının 1,32 kat daha bulaşıcı olduğu ortaya konuldu.

Japonya’da araştırmacılar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) İngiltere’de tespit edilen varyantının, ilk ortaya çıkan virüsten 1,32 kat daha bulaşıcı olduğunu belirledi. AA’da yer alan habere göre, Japonya’daki Salgın Hastalıklar Ulusal Enstitüsü (NIID) araştırmacıları, ülke geneli yayılan Covid-19 varyantlarını araştırdı.

VARYANT JAPONYA’DA BÖLGESEL YAYILIYOR

Yaklaşık 50 gün süren analiz sürecinin ardından İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19 varyantının, orijinal virüse göre 1,32 kat daha bulaşıcı olduğu tespit edildi.

NIID Başkanı Takaji Wakita, düzenlediği basın toplantısında, varyantın Kansai bölgesinde yoğunlaştığı, kademeli olarak Tokyo ve çevre eyaletlerde yayılmaya başladığını söyledi.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.