DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,0965 -0.1%
ALTIN 2.293,630,73
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Teknoloji
  • Apple ve Hyundai arasındaki elektrikli sürücüsüz araç görüşmeleri durduruldu

Apple ve Hyundai arasındaki elektrikli sürücüsüz araç görüşmeleri durduruldu

ABONE OL
Şubat 22, 2021 10:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple‘ın elektrikli sürücüsüz otomobilini 2024 yılında tanıtabileceğini ve söz konusu otomobilin üretimi için Hyundai Motor ile görüşmeye başladığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Apple ve Hyundai Motor arasındaki elektrikli sürücüsüz otomobil üretimi görüşmeleri durduruldu.

Kısa zaman önce paylaşılan bir rapora göre Hyundai Motor’un üst düzey yöneticilerinin Apple ile iş birliği konusunda ikiye bölünmüş durumda olduğunu sizlere aktarmıştık. Bloomberg’e göre görüşmelerin durdurulmasının ana nedeni ise Hyundai Motor’un geçtiğimiz ay Apple ile görüştüğünü resmen açıklaması.

Söz konusu gizli görüşmelerin resmen açıklanmasından rahatsız olan Apple, görüşmeleri durdurdu. Görüşmelerin tekrar başlayıp başlamayacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi yok. Şirkete yakın bir kaynağa dayandırılan haberlere göre Apple, Apple Car için otomotiv sektöründeki başka firmalarla da görüşmelerine devam ediyor.

Kaynağın paylaştığı bir diğer bilgiye göre ise Apple Car projesini gizlilik içinde geliştirmek isteyen Apple, konunun basına yansıması nedeniyle de oldukça mutsuz.

Apple’ın konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim. Paylaşılan başka raporlara göre ise Apple Car’ın tasarımına henüz tam olarak karar verilmiş değil. Otomotiv sektörünün uzmanlarına göre bu nedenle Apple Car 2028 yılında tanıtılabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.