DOLAR 32,3487 0.28%
EURO 35,1677 0.05%
ALTIN 2.308,681,38
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankaragücü kazanmayı unuttu

ABONE OL
Kasım 10, 2020 09:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MKE Ankaragücü  Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı. Başkent ekibi ligde oynadığı altıncı maçında da galibiyetle tanışamadı.

A.Cevat UĞRAŞ

ANKARA (Anayurt) – Süper Lig’in 8. Haftasında MKE Ankaragücü sahasında Fatih Karagümrük’ü konuk etti. Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı. Her iki takım da sahadan birer puanla ayrılırken Ankaragücü bu hafta da kazanamadı. Başkent ekibi puanını 2’ye çıkararak ligin son sırasından kurtulamadı. Fatih Karagümrük ise Ankara deplasmanında iki kez öne geçmesine rağmen galip gelmeyi başaramadı ve puanını 12’ye çıkararak 5. sırada yer aldı. Ankaragücü taraftarları teknik direktör Fuat Çapa’nın istifasını istediler.

FATİH MERT: FUAT HOCAYLA İLGİLİ BİR TASARRUFUMUZ YOK

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, taraftarların teknik direktör Fuat Çapa’nın istifasını istemesine karşın Fuat Çapa ile yola devam edeceklerini söyledi. Mert,  “3 puan almak hedefiyle buradaydık. Maalesef olmadı. Bir türlü galibiyeti sağlayamıyoruz. Ama son saniye golüyle beraberlik almak yenilgi almaktan iyidir diye düşünüyoruz. Maalesef şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor. İlk 11’de geçen haftalarda oynayan 6 tane oyuncumuz kovid sebebiyle oynayamadılar. Yerlerine oynayan arkadaşlar da ellerinden geleni yaptılar. Rakipler güçlü. Ama bizim artık bir galibiyet almamız gerekiyor. Bu 15 günlük Milli takım arasını iyi değerlendirip seri galibiyetler almamız lazım” diye konuştu.

Başkan Mert taraftarların teknik direktör Fuat Çapa’nın istifasını istemesine yönelik olarak “Fuat Hocayla ilgili şu anda bir tasarrufumuz yok. Görüştüğümüz hoca yok. Arayışımız yok. 2 haftadır kovid sebebiyle oynayamayan bir takım var. Ben ilerleyen haftalarda daha iyi olacağını düşünüyorum. Eksik futbolcularımız döndüğü zaman, eksik maçımız da var. Hatayspor maçımız var. Aradaki fark ilerleyen haftalarda kapanacaktır” dedi.

FUAT ÇAPA: TARAFTARIN İSTİFA DAVETİ HOŞ BİR DAVRANIŞ DEĞİL

Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa,  ise taraftarların kendisini istifaya davet etmesinin hoş bir davranış olmadığını ifade ederek üzüldüğünü söyledi. Çapa, “Rakibin birinci bölgeden ikinci bölgeye geçişlerinde iyi baskı yaptığını biliyorduk. Burada dikkatli olmamız gerektiğini konuştuk. Duran toplarda da etkili bir takım. Bunun üzerine de çalışmıştık ama yediğimiz ilk gol, tam maçtan önce söylediğimiz şeyin kopyası oldu. İkinci gol de öyle. O ana kadar da çok istekliydik. Değişikliklerden sonra 2-2’yi bulacağımız çok belliydi ama atmış olduğumuz penaltı bile zorla kaleye girdi. İkinci golde bile top direkten döndükten sonra seke seke içeri girdi. İnanılmaz şanssız bir dönem geçiriyoruz. Oynadığımız 6 maçı değerlendirirsek çok başarılı değiliz. Şu an beni çok sağlıklı görüyorsunuz ama içimde olanları hiçbiriniz bilmiyorsunuz. Yaşadıklarımız bizi inanılmaz yıprattı. Yönetimimiz de büyük gayret göstererek son güne doğru transfer yasağını kaldırdı. Biz ilk günden beri şu anki kadromuzla oynayamadık.” Galatasaray maçından önce birçok kesimin yaşadıklarını öğrendiğini dile getiren Çapa, “Bu maç öncesi kamuoyunca halimiz hatırımız soruldu. Hem genel kamuoyu hem de kendi camiamız tarafından böyle oldu. Geçtiğimiz hafta 10 kişi eksiktik, bugün ise o Galatasaray kadrosuna göre sadece Şahverdi vardı, o da ikinci yarı girebildi.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Ankaragücü taraftarının kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili Fuat Çapa, şöyle devam etti; “Benim için de çok kolay olabilirdi. Ben başarısız bir yerden gelmedim. Geçtiğimiz sezon en başarılı teknik adamlardan biriydim. Biz buradaki beklentileri, istekleri ve vizyonu gördük, inandık ve sabır gösterdik. Yoksa 2. hafta transfer tahtası açılmadı diye ben de gidebilirdim. Rahatlıkla yapabilirdim. Eğer bir davaya inanıyorsanız mücadele etmeden olmaz. Onun için biz bu sabrı gösterdik. Taraftarımız sabrı göstermedi ve ilk defa bunu yaşadım hayatımda. Çok hoş bir davranış değildi. Beklentilerini anlıyorum ama onlar da camiamızın içinde yaşadıklarımızı biliyor. Sadece oyuncu ismini alıp o oyuncuyu her mevkide oynatamazsınız. Geçtiğimiz hafta sağ bekim, sol bekim, stoperlerime bir şey olacak diye kulübede korktum. Vakalardan dolayı alternatif tek oyuncum yoktu.”

FATİH KARAGÜMRÜK’TEN OYUNCU DEĞİŞTİREMEME TEPKİSİ

Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel, maçın son beş dakikasında oyuncu değişikliği yapmak istemelerine rağmen yapamadıklarını ifade ederek dördüncü hakemi eleştirerek,

“Biz buraya  puan veya puanlar alamaya gelmiştik. Bu saha 1. Lig’den Süper Lige çıktığımız bizim için uğurlu bir sahaydı. Oyunu istediğimiz gibi kontrol altına aldık. Son beş dakikaya kadar da oyunu istediğimiz gibi tuttuk. Ama son beş dakikada oyuncu değiştirmek istememize rağmen oyuncuyu bir türlü değiştiremedik ve o sırada da karambolden golü yedik. Onlara verilen penaltı gibi bizim de bir penaltı pozisyonumuz vardı ne  hikmetse verilmedi. Bir puanla Karagümrük’e dönüyoruz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.