DOLAR 32,3655 0.07%
EURO 35,5117 0.29%
ALTIN 2.323,210,19
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alneo, 2021’de daha da büyümeye hazırlanıyor

ABONE OL
Kasım 10, 2020 07:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Albaraka Türk tarafından hayata geçirilen insha Ventures çatısı altında hizmet veren Alneo, 2019 yılı başından beri sürdürdüğü faaliyetlerinde başarılı büyümesiyle dikkat çekiyor. Alneo, bugün 50’yi aşkın sektörde, ortalama 20 bine yakın müşterisiyle Türkiye’nin akıllı telefonlarını POS cihazına dönüştürüyor.

Dijital bankacılığın hızlı, işlevsel uygulaması Alneo, fiziksel POS cihazından bağımsız olarak şirketlerin kolay tahsilat almasına ve müşterilerin daha pratik ödeme yapabilmelerine imkan sağlayan yeni nesil bir ödeme platformu olarak hayata geçirilmişti. Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli, kolay ve hızlı ödeme platformu olan Alneo ile geleneksel POS cihazı olmadan tüm kredi kartlarından, zaman ve mekandan bağımsız ödeme alınabiliyor. Sanal POS altyapısı kullanarak tahsilat ve ödeme yapılabilen sistemde; karekod, OCR (Kart okuma) teknolojileri veya sms ve e-posta ile link gönderme seçenekleri mevcut.

“Aylık yüzde 30 büyüme oranlarına ulaştık”

Alneo uygulaması piyasaya ilk çıktığı günden bu zaman kadar ulaştığı 20 bine yakın müşterisinin yüzde 60’ı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bugüne kadar yaptığı 100 binden fazla işlemin 200 milyon TL’den fazla hacmi bulunurken, bu işlem adedi ve hacminin daha da arttığını söyleyen Alneo Direktörü Zehra Aksoy ayrıca “Uygulama, hayata geçtiği günden bu yana aylık yüzde 30 büyüme oranlarına ulaştı. Biz, Alneo ile iş yerlerinin ödeme almak için POS cihazlarını yanlarında taşıma derdinden kurtarmakla kalmadık, hayatlarını kolaylaştırmak için onları yakından takip etmeye devam ediyoruz. Şu an hazır giyim sektöründen 1500, gıda sektöründen 1000, otomotiv sektöründen 600 aktif POS kullanıcısına uygulamamız ile ödeme alanında ayrıcalıklar sağlıyoruz. Kuaförlerden, özel ana okullarına kadar 50’den fazla sektör tarafından tercih ediliyoruz. Bu kadar farklı sektörden bu kadar fazla müşterimizin olması ve bu müşterilerimizin uygulamayı aktif olarak kullanması güçlü ekibimiz ve altyapımız ile ödeme tarafında çok çeşitli sektörlerin müşterilerinin taleplerini karşıladığımızı gösteriyor” diyerek sözlerine devam etti.

2021’de ödeme alma çeşitleri artacak

Alneo, 2021 yılında uygulamanın kullanım alanını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yılda, online şube hizmeti vermeye başlayacak olan Alneo ayrıca, doğrudan Alneo Pos uygulamasına entegre çalışacak fiziksel kart okuyucuyu da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Fiziksel Kart Okuyucu ile 4 adet olan ödeme alma çeşidi artmış olacak.

Alneo, iş yerlerinin hayatını kolaylaştırıyor

Alneo Üye İş Yeri uygulaması ile şirketler, hat/işletim bedeli, sabit ücret, rulo masrafı, taahhüt ve kota hedefi olmaksızın birden fazla POS cihazıyla yürütülen karmaşık kredi kartı tahsilatlarını kolayca yönetebiliyor. Alneo Üye İşyerleri tahsilatlarını gerçekleştirmek istediği müşterilerine SMS/Link ile ödeme talimatı göndererek ödemelerini tahsil edebiliyor.

Alneo Cüzdan uygulaması ise tüm banka/kredi kartlarını tek bir dijital cüzdan altında saklıyor. Müşteriler, Alneo Üye İşyerleri’nde karekod kullanılarak hızlı ve güvenli bir ödeme gerçekleştirebildiği gibi OCR teknolojisi de doğrudan banka/kredi kartı detaylarını paylaşarak güvenli bir şekilde ödeme gerçekleştirebiliyor. Alneo Cüzdan uygulaması ile müşteriler, tüm kredi kartlarını bu dijital cüzdana tanımlayarak alışverişlerinde istediği bankanın kredi kartını gönül rahatlığıyla kullanabiliyor ve ödemelerini tek çekim veya taksitle kolayca yapabiliyor.

Alneo’nun avantajları:

– Bütün kartlara taksit imkanı var.

– Tahsilatlar, ertesi gün iş yerlerinin hesabına aktarılıyor.

– Hızlı ve kolay seçeneklerle zamandan tasarruf sağlıyor.

– 3D Secure, GO, PCI DSS sertifikalı sistemler ile güvenli ödeme imkanı sunuyor ve uzman ekibi ile iş yerlerini 7/24 dolandırıcılıktan koruyor.

– Anında destek ve özel kampanyalar sunuyor.

– Yıllık POS ücreti yok.

– POS kurulum bedeli yok.

– Hat işletim ücreti yok.

– Hizmet bedeli yok.

– Verimsizlik ücreti ve taahhüt yok.

– Kota yok.


insha Ventures hakkında: Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş İnovasyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından kurulan insha Ventures, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın bir iştirakidir. Üstün finansal teknoloji bilgisi ve kapsamlı piyasa deneyimi ile Türkiye’nin ilk fintech girişim geliştirme şirketi olan insha Ventures, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler getirecek teknolojileri hayata geçiriyor. Ayrıca Almanya Berlin’de de bir ofisi mevcut olan insha Ventures, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın 6 kategoride 30’dan fazla API’sinin yer aldığı bir API hizmet platformu olan apiConnect, düşük komisyonlar ile perakende zincir mağazalarından para çekmeyi sağlayan dijital nakit platformu NakitBasit ve üye iş yerlerinin herhangi bir fiziksel POS cihazına ihtiyaç duymadan tüm banka/kredi kartlarına taksit seçenekleriyle müşterilerinden ödeme almasını sağlayan yeni nesil dijital ödeme uygulaması olan Alneo gibi projelerin de sahibi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.