DOLAR 32,3338 0.23%
EURO 35,1023 -0.13%
ALTIN 2.306,981,30
BITCOIN 22884013,40%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’daki saldırı ile ilgili şoke eden iddia!

ABONE OL
Şubat 22, 2020 04:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Hanau şehrinde 5’i Türk 9 kişinin öldüğü ırkçı terör saldırısının şahitleri, o gecenin dehşetini hâlâ unutamıyor. Terör saldırısının gerçekleştiği kafenin karşısındaki büfenin sahibi Özkan Rutbil, silah seslerinin duyulmasıyla olay yerine koştuklarını ancak saldırganı yakalayamadıklarını söyledi.

 

“KESİNLİKLE GÖSTERDİKLERİ ŞAHIS DEĞİL”

Rutbil, olay anını şu sözlerle anlattı: “Karşı tarafta kaynım çalışıyordu. Saldırıya uğrayan kafe de benim çok yakın arkadaşım olan ve olayda hayatını kaybeden Sedat Gürbüz’ün dükkânıydı. İlk kurşun sesi geldikten sonra olaya müdahale etmek için hemen karşıya koştuk. İçeri girdiğimizde, Sedat kardeşim vurulmuş vaziyetteydi ve içeride yatıyordu. Yan tarafa baktık, herkes şoktaydı, kaynım şoktaydı, konuşacak vaziyette değillerdi.”

Saldırganı kaçarken arkadan gördüğünü ancak televizyonda “Öldü” diye gösterilen Tobias R’ye benzemediğini söyleyen Rutbil “Şunu söylemem gerek; Almanya’da şu an televizyonlarda gösterdikleri şahısla bizim gördüğümüz şahıs kesinlikle aynı değil. Bundan çok eminim. Yüzünü görmesem bile saçlarından olsun, kesinlikle gösterdikleri şahıs değil” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK KORKUYORUM O KAFEDE BENDE OLABİLİRDİM”

Rutbil, ülkede can güvenliklerinin olmadığını ifade etti. Saldırının gerçekleştiği kafenin karşısındaki binada oturan ve olayın hemen ardından çekip paylaştığı videoları çok ses getiren Polonya asıllı Susanna Kopec de “Çok korkuyorum. O kafede ben de olabilirdim. Irkçılık yüzünden öldüler” diye konuştu.

Öte yandan, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer de aşırı sağ, antisemitizm ve ırkçılıktan kaynaklanan tehlikenin büyük olduğunu belirtti. “Hanau’daki eylem, ırkçı terör saldırısıdır” diyen Seehofer, saldırıdan sonra Türklerle görüştüğünü, güvenlerini kazanmak için onlara verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.