DOLAR 32,5791 0.07%
EURO 35,0423 0.48%
ALTIN 2.424,950,09
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alkol Kanı Sulandırır mı?

ABONE OL
Ocak 17, 2021 10:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alkol, içerisinde karbon atomu bulunan organik bileşenlere verilen genel bir addır. Bazı maddelerin içerisinde bulunan şekerin fermente (oksijensiz sindirim tipi) edilmesi ile alkollü içecekler üretilebilir. Alkolün sindirilmesi mümkün değildir ve direk olarak kanınıza karışır. Ve emilme süreci ağızdan başlayarak ince bağırsağınıza kadar devam eder.

Alkolün dolu bir midede kana karışma süresi 60 dakika sürerken, boş bir midede 30 dakika gibi kısa bir süreyi kapsamaktadır. Peki alkol kanı sulandırır mı Alyuvarların oksijen taşıma oranını düşüren alkol karaciğer hücrelerinin beslenmesini engellemektedir. Bu sebepten dolayı alkol karaciğere ağır tahribatta bulunur. Alkolün herhangi bir besleyici değeri olmamakla beraber şeker oranının yüksek olmasından dolayı yüksek kaloriye sahiptir. Bu konularda detaylı bilgi almak için Online Eczacı adresini ziyaret edebilirsiniz.

Alkolün Vücuda Etkileri

Alkol pıhtılaşmayı engellediği ve kan hücrelerinin görevini yerine getirmesine olanak sağlamadığı için kanınızı inceltebilir. Bu etkisinden dolayı alkolü kan inceltici olarak kullanmanız, beyninizdeki kan akımının kısa süreli olarak kesilmesi sonucu felç olma riskinizi arttırır. Alkol kanı sulandırır mı sorusu için Online Eczacı sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bir yeriniz kesildiğinde ya da herhangi bir şekilde yaralandığınızda trombositler (kan hücreleri) kesilen ya da yaralanan bölgeye hızlı bir şekilde ulaşır. Yapışkan bir özelliğe sahip trombositler proteinleri serbest bırakarak pıhtılaşmaya sebep olur.

Yaralandığınızda ya da bir yeriniz kesildiğinde pıhtılaşma önemlidir. Kanın durmasını ve bölgenin iyileşmesini sağlar. Pıhtılaşma kesilmelerde faydalı iken kalp ya da beyniniz gibi hayati öneme sahip organlarda oluşması, Kalp krizi ya da felç ile sonuçlanmasına sebep olur. Alkol almak vücut da kısa süreli aspirin etkisini oluşturabilir. Kullandığınız kan incelticiler yerine alkol almak sağlıklı bir karar değildir.

Çünkü kan inceltici ilaçlar doktorunuz tarafından kalp krizi veya felç olmanıza sebep olacak pıhtılaşmayı engellemek için reçete edilen ilaçlardır. Ayrıca kan inceltici ilacınız ile birlikte alkol kullanımınızın devam etmesi kanama riskinizi arttırır. Sadece kan inceltici ilaçlar için değil diğer bütün ilaçlarla etkileşime geçebileceği için ilaç kullanırken alkol kullanmamalısınız. Alkol kanı sulandırır mı bir kenara, vücuda verdiği diğer tüm hasarlar nedeniyle kullanılmamalıdır. Gerekli bütün bilgileri Online Eczacı adresinden öğrenebilirsiniz.

Kaynak: https://onlineczaci.com/alkol-kani-inceltir-mi/

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.