DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ali Babacan’ın partisinde dikkat çeken isimler

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski bakanlardan Ali Babacan, yeni partisinin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdi. Dilekçeyi parti adına saat 10.30’da Hasan Canpolat, Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin teslim etti. 

 

 

Yeni partinin kuruluş toplantısının Çarşamba günü Ankara’da yapılacağı açıklandı. 

Partinin ismi ve amblemiyle ilgili henüz resmi açıklama yapılmazken, kurucular listesi belli olmaya başladı.

 

 

BABACAN’IN PARTİSİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Mehmet Şanver – FETÖ’nün hain darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz gecesi, aralarında dönemin kuvvet komutanlarının da olduğu pek çok komutan Şanver’in kızının düğününde bir araya gelmişti. 

Metin Gürcan – Asker kökenli olan Gürcan, TSK operasyonlarına yönelik yürüttüğü karalama kampanyalarıyla biliniyor. Türkiye’nin operasyonlarına ilişkin uluslararası kamuoyuna açık istihbarat sağlayan Metin Gürcan’ın adı, RAND Corporation tarafından hazırlanan raporunda “darbe raporunda” tam 39 kez geçmişti. 

Tunahan Elmas – Daha önce AK Parti’den aday adayı olan ancak seçilemeyen Elmas, son dönemde sosyal medyadan yaptığı yorumlarla dikkati çekiyordu. Öte yandan Elmas, Babacan’ın partisinin kurulacağı gün sosyal medya hesabını kapattı. 

Öte yandan, Babacan’ın yeni partisinin kurulunda Sadullah Ergün ve Nihat Ergün gibi daha önce AK Parti’den bakanlık yapmış isimler de yer alıyor. 

Listede yer alan başka bir isim olan Ramiz Ongun ise, MHP’de olduğu dönemde, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkan adayı olmuş, ancak kaybetmişti.

Mazlum-Der yöneticisi Ahmet Faruk Ünsal da kurucular listesinde. 

Listede yer alan isimler arasında Psikolog Meltem Gürler, sanayici Merve Mollamehmetoğlu Keleş de bulunuyor.

Partinin kurucular listesinde, AK Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Yeneroğlu da yer alıyor. 

BEŞİR ATALAY ETKİSİ

Ali Babacan’ın yeni partisinin kurucular kurulu listesini kendisinden çok Beşir Atalay’ın oluşturduğu listedeki isimlerden belli oldu. Atalay’ın bir dönem yakın çalışma arkadaşları ve onların akrabaları yeni partinin kurucular kurulu arasında yer aldı. 

Ali Babacan’ın bugün kuruluş dilekçesini verdiği yeni partisinin kamuoyuna yansıyan  kurucular kurulu listesinde, Beşir Atalay’ın imzası dikkatlerden kaçmadı. Partinin kurucuları arasından Atalay’ın bakanlik yaptığı dönemde  yakın çalışma arkadaşları  ve onların yakın akrabalarının bulunduğu görüldü.

O isimlere birkaç örnek: 

-İçişleri Bakanıyken özel kalem müdürü olarak görev yapan Süleyman Tapsız’ın akrabası Tuğba Tapsız,  

-Yine İçişleri Bakanıyken Müsteşar Yardımcı ve bir dönem Müsteşar Vekili olarak görev Hasan Canpolat, 

-Beşir Atalay Devlet Bakanıyken  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürü olarak görev yapan ve Atalay döneminde Kayseri Valisi olarak atanan Mevlüt Bilici’nin eşi Nevim Bilici, 

-İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı sırada valilik yapan Mehmet Kılıçlar’ın eşi Arzu Kılıçlar.

BABACAN’IN PARTİSİNDEN İLK İSTİFA

Ali Babacan’ın yeni parti hazırlık sürecinde yer alan AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Osman Can, artık Babacan’ın ekibinde yer almayacağını açıkladı.

Can, “Bugün gelinen noktada, yeni siyasi partinin kuruluş aşamasında ortaya çıkan farklı parametreler nedeniyle yer alamayacağım anlaşıldı” ifadelerini kullandı

3 SAYFALIK KURUCULAR LİSTESİ

Partinin adının DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) olacağı iddia edilirken, basında kurucular listesine ait bazı paylaşımlar da yer aldı. 

İŞTE O LİSTE:

KAYNAK: HABER7
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.