DOLAR 32,3820 0.19%
EURO 35,0545 -0.13%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB’den Filistin’deki seçimlere destek mesajı

ABONE OL
Nisan 20, 2021 07:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği, işgal altındaki Doğu Kudüs dahil olmak üzere Filistin genelinde seçimlerin düzenlenmesine güçlü destek verdiğini bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep BorrellFilistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki ile Brüksel’de görüştü.

Görüşme hakkında yapılan açıklamaya göre, Borrell ile Maliki Filistin’de düzenlenecek seçimler hakkında görüş alışverişi yaptı.

Açıklamada, “Yüksek Temsilci Borrell, Doğu Kudüs dahil olmak üzere Filistin’in tamamında seçimlerin düzenlenmesine AB’nin güçlü desteğini yineledi.” ifadesine yer verildi.

Hukukun üstünlüğü ve insan hakları temelinde kapsayıcı, hesap verebilir, işleyen, demokratik Filistin kurumlarının iki devletli çözüm için hayati önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, “AB, AB-Merkezi Seçim Komisyonuna devam eden yardımları vasıtasıyla yapılacaklar da dahil olmak üzere bu önemli süreci desteklemek için elinden geleni yapmayı arzu etmektedir.” denildi.

HAMAS: SEÇİMLERİN ENGELLENMESİNİ KABUL ETMEYECEĞİZ

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ise Hamas’a bağlı el-Aksa kanalına verdiği demeçte, “Hamas işgale (İsrail’e) adayları tutuklayarak seçimleri engelleme yönündeki iradesini kabul etmeyeceğine dair mesaj iletti.” dedi.

Seçimlerin ertelenmesinin Filistin’i bir anlaşmazlıklar döngüsüne sokacağı ve bölünmeleri derinleştireceğini belirten Aruri, İsrail’in onayına bırakılmaksızın işgal altındaki Kudüs’te seçimlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Aruri, Kudüs’teki seçim mücadelesi için Hamas’ın hazır olduğunu, bunun ulusal bir mücadele kıvılcımına dönüşebileceğini ve İsrail’in seçimleri engellemek için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

Filistin’de 15 yıl aradan sonra 22 Mayıs’ta milletvekilliği seçimleri yapılması kararlaştırılmıştı. Filistin yönetimi, seçimlerin Doğu Kudüs’te de yapılmasına izin vermesi için uluslararası kamuoyuna İsrail’e baskı yapması çağrısında bulunmuştu.

Ancak uluslararası kamuoyundan bu çağrılara şu ana kadar henüz ciddi bir yanıt gelmezken, İsrail’in Filistin seçimlerinin Doğu Kudüs’te de yapılmasına izin verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.