ABD ve Çin Arasındaki Ekonomik Savaşın Perde Arkası

ABD ve Rusya İlişkisi Sunucu Abdurrahman Yazıcı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak’ı ağırladığı programda, küresel çapta yaşanan ekonomik savaşın detaylarını ele aldı. Prof. Dr. Yumuşak’a ABD’nin neden bu savaşa girdiği sorulduğunda, ABD’nin Rusya’nın başına Ukrayna’yı bela ederek, olası bir ABD-Çin mücadelesinde Rusya’yı saf dışı tutmayı hedeflediği ortaya çıktı….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ABD ve Çin Arasındaki Ekonomik Savaşın Perde Arkası

ABD ve Rusya İlişkisi

Sunucu Abdurrahman Yazıcı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak’ı ağırladığı programda, küresel çapta yaşanan ekonomik savaşın detaylarını ele aldı. Prof. Dr. Yumuşak’a ABD’nin neden bu savaşa girdiği sorulduğunda, ABD’nin Rusya’nın başına Ukrayna’yı bela ederek, olası bir ABD-Çin mücadelesinde Rusya’yı saf dışı tutmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Otomotiv Sektöründeki Rekabet

Programda otomotiv sektöründen gelen iflas haberleri de masaya yatırıldı. Çin’in batarya teknolojisine karşı büyük umutlarla kurulan İsveçli batarya üreticisi Northvolt’un mali sorunlar nedeniyle iflas etmesi örnek olarak gösterildi. Prof. Dr. Yumuşak’a göre, ABD ve Çin dışında hiçbir ülke otomotiv sektörünü iç pazarı için kurmaz. Türkiye’nin yerli otomobil girişimi TOGG, Çin arabalarıyla rekabet etme konusunda zorluklar yaşayabilir ancak doğru stratejilerle rekabet gücünü artırabilir. Prof. Dr. Yumuşak’a göre, Türkiye’de otomotiv sektöründe rekabet daha da kızışacak ve TOGG’un bu rekabette başarılı olabilmesi için hızla model sayısını artırması gerekecek.

Küresel Ekonomik Kriz ve Liderlik Mücadelesi

Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, yaşanan ekonomik savaşın dünya genelinde liderlik ve etkinlik mücadelesi olduğunu vurgulayarak, ABD’nin siyasi ve askeri gücünü koruma mücadelesi verdiğini belirtti. ABD’nin Çin’e karşı Avrupa ekonomisini kullanarak rekabet etme stratejisinin büyük zorluklar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, ABD’nin Rusya ile ilişkilerini kullanarak Çin’e karşı avantaj sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Bu görüşmeler, ABD ve Çin arasındaki ekonomik savaşın karmaşıklığını ve uluslararası ilişkilerin otomotiv sektörü üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde ele almıştır. Özellikle Türkiye’nin otomotiv sektöründeki geleceğine ışık tutan açıklamalar, sektörde yaşanan gelişmeleri daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır.

Benzer Haberler
Apple Hisse Değerleri Yükselişte Devam Ediyor ⏬👇
Apple Hisse Değerleri Yükselişte Devam Ediyor ⏬👇
Microsoft ve OpenAI Yeni Ortaklık Anlaşması İmzaladı
Microsoft ve OpenAI Yeni Ortaklık Anlaşması İmzaladı
AJet, Ankara’dan Irak’a Yeni Uçuşlar Başlatıyor ⏬👇
AJet, Ankara’dan Irak’a Yeni Uçuşlar Başlatıyor ⏬👇
E-Ticaret Sektörü Türkiye E-Ticaret Haftası’nda Buluşuyor ⏬👇
E-Ticaret Sektörü Türkiye E-Ticaret Haftası’nda Buluşuyor ⏬👇
TMD Başkanı Yılmaz: Beylikova Sahası Türkiye İçin Stratejik Öneme Sahip
TMD Başkanı Yılmaz: Beylikova Sahası Türkiye İçin Stratejik Öneme Sahip
Ticaret Bakanı Bolat: Eğitim ve Sağlık Alanlarına Yapılan Yatırımlar Artarak Devam Ediyor
Ticaret Bakanı Bolat: Eğitim ve Sağlık Alanlarına Yapılan Yatırımlar Artarak Devam Ediyor
Haberin Doğru Adresi
Kolay Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları KOLAY HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması