DOLAR 32,5791 0.07%
EURO 35,0423 0.48%
ALTIN 2.424,950,09
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Dünya
  • ABD ile yakın temas: 3 günde 3 görüşme, Çavuşoğlu ve Blinken bir araya geldi

ABD ile yakın temas: 3 günde 3 görüşme, Çavuşoğlu ve Blinken bir araya geldi

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ocak ayında koltuğa oturan ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’yi halen aramamasına rağmen Ankara-Washington hattında sıcak gelişmeler yaşanıyor…

Son 3 günde ABD’li ile Türk yetkililer farklı lokasyonlarda bir araya gelirken bugün de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Brüksel’de bir araya geldiği açıklandı.

Çavuşoğlu ile Blinken’in NATO dışişleri bakanları toplantısı için bulundukları NATO karargahında yaptıkları görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “(Görüşmede) ittifak ilişkilerinin önemi teyid edildi. ABD tarafı Afganistan toplantısına evsahipliği yapacağı için Türkiye’ye teşekkür etti. Suriye, Libya ve D. Akdeniz hk etraflı görüş alış-verişinde bulunuldu. PKK/PYD/FETÖ bağlamında ABD’den taleplerimizi tekrarladık. S-400 konusu da ele alındı” denildi.

Dün gerçekleşen zirvede Çavuşoğlu ve Blinken ayaküstü sohbet etmişti. (Foto: Reuters)

Dün gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi öncesinde Türkiye’yi hem eleştiren hem de öven Blinken ile Çavuşoğlu’nun Brüksel’de görüştüğü belirtildi.

İki ülkeyi yöneten Biden ve Erdoğan’ın görüşmemesine rağmen Çavuşoğlu, önceki gün ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile bir araya gelmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün akşam saatlerinde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilerin seyri başta olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı belirtilmişti.

İlginizi ÇekebilirForeign Policy’den dikkat çeken analiz: Biden’dan Türkiye’ye sessiz muamele… Erdoğan’ın telefonu çalmadıİlginizi ÇekebilirBlinken’den çok kritik Türkiye açıklaması: Farklılıklar varİlginizi ÇekebilirABD Başkanı Biden’dan ‘AB zirvesi’ kararıİlginizi Çekebilirİbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.