DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20912900,94%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Başkanı Trump ‘iç savaş olur’ mesajını paylaştı

ABONE OL
Ekim 1, 2019 07:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta sonu “beka” uyarısı yapan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez “Kendisinin görevden alınmasının ülkede iç savaş benzeri bir kırılmaya yol açacağı” yönündeki bir rahibin yorumunu Twitter’dan paylaştı.

Başkan Trump hakkında azil soruşturması açılmasına yol açan Ukrayna Cumhurbaşkanı ile 25 Temmuz’da yaptığı telefon görüşmesinin ardından Trump kendisine yönelik eleştirilere karşı tepkinin dozunu kaçırdı.

“Ülkemiz hiç olmadığı kadar tehlikede” demişti

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz Cumartesi günü Twitter hesabından paylaştığı 38 saniyelik videolu mesajda seçmenlerine “Sizin için savaştığım için beni durdurmak istiyorlar. Ülkemiz hiç olmadığı kadar tehlikede” demişti.

Trump Twitter’daki en son mesajında Dallas’taki bir kilisenin rahibi Robert Jeffress’in “Demokratlar başkanı görevden almayı başarırsa bu ulusumuzda ülkemizin hiçbir zaman atlatamayacağı iç savaş benzeri bir kırılmaya yol açar” yorumunu paylaştı.

Trump’ın ABD’li rahibin iç savaş uyarılı yorumunu paylaşması büyük tepki yarattı. Eski Hava Kuvvetleri pilotu olan ve Trump’ın 2016 seçiminde kazandığı Illinois’da bir bölgeyi temsil eden Cumhuriyetçi Kongre üyesi Adam Kinzinger Pazar günü Twitter’dan paylaştığı mesajda “İç savaşın tahrip ettiği ülkeleri ziyaret ettim. Böyle bir alıntının bir Başkan tarafından tekrar paylaşılmasını hiç tahayyül etmemiştim. Çirkin ötesi” diye yazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.