USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul15° Az bulutlu1:59İMSAK'AKALAN SÜRE
Yaşam

Berna Gencebay, 60’ların zarafetini günümüz estetiğiyle buluşturuyor

  Berna Gencebay’ın “ROMANTİZMİN ALTIN ÇAĞI” başlıklı kişisel sergisi 4 Ekim’de açıldı. 60’lı yılların masumiyet ve zarafetini günümüz estetiğiyle buluşturan sergi, sanatseverleri aşkın, duygunun ve estetiğin altın çağında yolculuğa davet…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Berna Gencebay, 60’ların zarafetini günümüz estetiğiyle buluşturuyor

 

Berna Gencebay’ın “ROMANTİZMİN ALTIN ÇAĞI” başlıklı kişisel sergisi 4 Ekim’de açıldı. 60’lı yılların masumiyet ve zarafetini günümüz estetiğiyle buluşturan sergi, sanatseverleri aşkın, duygunun ve estetiğin altın çağında yolculuğa davet ediyor.

İnsan kaynakları yöneticiliğinden sanata uzanan hikayesiyle dikkat çeken Berna Gencebay’ın “ROMANTİZMİN ALTIN ÇAĞI | THE GOLDEN AGE OF ROMANTICISM” başlıklı kişisel sergisi 4 Ekim’de İstanbul, Kadıköy’deki Luna Art Gallery’de açıldı. Yetenekli ressam, mitoloji, denizcilik ve nostaljinin modern resim teknikleriyle harmanlandığı sergide, 60’lı yılların masumiyet ve zarafetini günümüz estetiğiyle buluşturuyor.

Çağdaş Türk sanatında nostaljik temaların yeniden yükselişini vurguladığı sergisi hakkında konuşan Berna Gencebay, “Romantizm sadece bir dönem değil, aynı zamanda bir ruh, bir bakış açısıdır. Bu sergi de yalnızca bir dönem hatırlatması değil, romantizmin bugün de yaşadığını göstermeyi amaçlıyor. Tuvalime yansıttığım her eser, geçmişin zarafetini bugünün ruhuyla birleştiriyor. Sanatseverleri aşkın, duygunun ve estetiğin altın çağında yolculuğa çıkarmak istiyorum” dedi.

Hem klasik romantizme saygı duruşu hem de modern yorumlarıyla dikkat çekiyor

1960’ların büyülü atmosferlerini İstanbul’un simgesel mekanlarıyla buluşturan Berna Gencebay’ın tuvaline taşıdığı silüetlerde Belgin Doruk, Ayhan Işık ve Filiz Akın gibi Yeşilçam’ın efsane isimleri, modern yorumlarla yeniden hayat buluyor. Sergi, yağlı boya, akrilik, rölyef ve farklı dokuların kullanıldığı 50 özgün eserden oluşuyor.

Berna Gencebay, “Bu sergi yalnızca nostaljik bir bakış değil, aynı zamanda bugünün insanına unutulmaz bir hatırlatma. İzleyicilere romantizmin kaybolmadığını, aksine içimizde saklı olduğunu göstermek istiyorum. Eserlerimde mitoloji, denizcilik tarihi ve İstanbul’un kadim sembollerini romantizmle harmanlıyorum. O yılların masumiyet ve zarafetini günümüz estetiğiyle buluşturuyorum” ifadelerini kullandı.

Berna Gencebay’ın eserlerinde romantik İstanbul silüetleri, mitolojik dokunuşlar, denizin ve gökyüzünün büyülü yansımaları, aşkın farklı yüzleri ve nostaljinin zamansız hikayeleri öne çıkıyor. Sanatçının özgün tarzı hem klasik romantizme bir saygı duruşu hem de modern yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Benzer Haberler

Tümü
Karadeniz’de Türkiye’ye karşı kuşatma
Karadeniz’de Türkiye’ye karşı kuşatma
Alan küçük, konfor büyük: Daikin Mini VRV ile iklimlendirmede yeni dönem
Alan küçük, konfor büyük: Daikin Mini VRV ile iklimlendirmede yeni dönem
Yerli oyun stüdyosu Arvis Games tarafından geliştirilen PUBG’nin kutu oyunu “PUBG: Board Royale” SPIEL Essen’de tanıtıldı
Yerli oyun stüdyosu Arvis Games tarafından geliştirilen PUBG’nin kutu oyunu “PUBG: Board Royale” SPIEL Essen’de tanıtıldı
Fenerbahçeli Liderler Derneği, Anadolu’da yapay zeka seferberliği başlattı
Fenerbahçeli Liderler Derneği, Anadolu’da yapay zeka seferberliği başlattı
GA-ASI, FQ-42 CCA Üretimi İçin Spirit Defense ile İş Birliği Yapıyor
GA-ASI, FQ-42 CCA Üretimi İçin Spirit Defense ile İş Birliği Yapıyor
CGTN: “Yarım Yorgan” öyküsü Çin’in yeni Uzun Yürüyüşü hakkında bize neler anlatıyor?
CGTN: “Yarım Yorgan” öyküsü Çin’in yeni Uzun Yürüyüşü hakkında bize neler anlatıyor?
Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları KOLAY HABER 'de saklıdır.