Galatasaray’da müsabakanın başlangıç 11’inde yer alan 6 futbolcu, ilk kez bir Fenerbahçe derbisinde forma giydi.
Sarı-kırmızılı takıma bu sezon transfer olan Nelsson, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Cicaldau, Morutan, ilk kez bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sahaya çıktı. Geçen sezonun ikinci yarısında kadroda betexper bulunan ancak Fenerbahçe ile deplasmanda yapılan maçta süre alamayan Halil Dervişoğlu da sarı-lacivertlilere karşı ilk kez formasını terletti.
Maç kadrosunda bulunan İsmail Çipe, Alpaslan Öztürk, Oğulcan Çağlayan ve Barış Alper Yılmaz da süre bulması durumunda Fenerbahçe derbisinde ilk heyecanını yaşayacak.
Taraftardan yoğun ilgi
Koronavirüs salgını sonrasında Nef Stadı’nda tam kapasiteyle oynanan ilk maçta sarı-kırmızılı taraftarlar, tribünleri tamamen doldurdu.
Derbi biletlerine yoğun ilgi gösteren Galatasaray taraftarı, satışa çıkmasından kısa süre sonra biletleri tüketti. Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Fenerbahçe taraftarının alınmadığı Nef Stadı’nda 50 binin üzerinde sarı-kırmızılı taraftar, takımlarını destekledi.
Uzun süre seyirci kısıtlaması nedeniyle tam kapasite taraftar alınamayan Nef Stadı’nda tribünler yaklaşık 1,5 yıl sonra doldu.
Galatasaray taraftarından görsel şölen
Ev sahibi ekip taraftarları, karşılaşma öncesi büyük bir koreografiye imza attı.
Galatasaray taraftar betexper giriş gruplarından “ultrAslan”ın organize ettiği görsel şölende bir dijital platformda yayımlanan Güney Kore dizisi “Squid Game”e gönderme yapıldı.
Galatasaray’dan Öğretmenler Günü pankartı
Sarı-kırmızılı futbolcular, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Futbolcular, karşılaşma öncesi Nef Stadı’nın zeminine “24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” yazılı pankartla çıktı.
Ayrıca iki takım futbolcuları, maç öncesi seremonide “Korsan yayın suçtur, bu suça ortak olma” yazılı pankart taşıdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.